Εισαγωγή
Στην προσπάθεια του να ανταποκριθεί σε ανάγκες παρουσίασης διαφόρων τεχνολογικών θεμάτων από τρίτους, αλλά και για την προβολή του έργου του, το Μουσείο συμμετείχε σε πολλές εκθέσεις

ΔΕΘ, INFOSYSTEM, YOUTH GR
Η πολύπλευρη συνεργασία του Μουσείου με την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας εκφράσθηκε και με την παρουσία του Τεχνικού Μουσείου  στην ΔΕΘ,  είτε σε γενικές είτε σε κλαδικές εκθέσεις όπως η Infosystem 95. Στη διάρκεια της έκθεσης αυτής, πέραν της παρουσίασης των δραστηριοτήτων του σε αυτόνομο εκθετήριο,  το Μουσείο ανέλαβε τη διοργάνωση και υλοποίηση προγράμματος επισκέψεων και ξεναγήσεων σχολικών ομάδων για την παρουσίαση καινοτομικών προϊόντων που προήλθαν από προγράμματα της ΓΓΕΤ.

Το Τρένο του Πολιτισμού

Με εκθέματα από τη συλλογή του Μουσείου και ιδιαίτερα της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, ενισχύθηκε η δράση της οργάνωσης "Καλλιτέχνες Χωρίς Σύνορα", που αφορούσε την οργάνωση ενός συρμού με βαγόνια εκθετήρια. Το τρένο ταξίδεψε το φθινόπωρο του 1997 σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης όπου πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις για τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού.

CAR & MOTO

Το Τεχνικό Μουσείο συμμετείχε τα έτη 2001 και 2002 στην ετήσια Έκθεση Car & Moto, που διοργάνωσε η εταιρία Promotion, στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και η οποία φιλοξένησε εταιρίες, οργανισμούς και φορείς που αφορούσαν το αυτοκίνητο και τη μοτοσικλέτα.Χιλιάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιεργαστούν σε περίπτερα 100 περίπου τ.μ. κλασσικά αυτοκίνητα της συλλογής του Μουσείου.