Ολοκληρώθηκε και κυκλοφορεί ο ψηφιακός δίσκος, ο οποίος περιλαμβάνει όλες τις εργασίες οι οποίες επιλέχθηκαν και παρουσιάσθηκαν στο 5ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 24 & 25 Απριλίου 2013 στη Θεσσαλονίκη, στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας - ΝΟΗΣΙΣ.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν πάνω από 4.000 μαθητές (σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) με 353 εργασίες και με την ενεργό συμμετοχή 543 εκπαιδευτικών από 275 σχολεία. Οι εργασίες παρουσιάσθηκαν αρχικά σε 8 προσυνεδριακές εκδηλώσεις στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής. Από τις εργασίες αυτές επιλέχθηκαν οι 141, πιο αντιπροσωπευτικές,  οι οποίες παρουσιάστηκαν τον Απρίλιο στην τελική φάση του Συνεδρίου. Στη φάση αυτή της εκδήλωσης συμμετείχαν πάνω από 2.000 μαθητές και καθηγητές, οι δε εργασίες τους μεταδόθηκαν στα σχολεία όλης της Ελλάδας μέσω του πανελλήνιου τηλεοπτικού σχολικού δικτύου.

Περισσότερες πληροφορίες για τους στόχους και την οργάνωση του Μαθητικού Συνεδρίου περιλαμβάνονται σε σχετικά άρθρα της παρούσας ιστοσελίδας και της ιστοσελίδας του Συνεδρίου:

www.math-syn-pli.gr

Τα DVDs θα διανεμηθούν δωρεάν στα σχολεία και στους καθηγητές, που συμμετείχαν στο Συνέδριο, δια μέσω των σχολικών Συμβούλων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης DVDs μπορούν να προμηθευτούν οι ενδιαφερόμενοι από τα γραφεία του Σωματείου "Φίλοι του Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης" (κ. Μ. Γκαβέζος, τηλ. 2310 383 000 εσωτ. 112)